Belgische vestigingen HP ontsnappen aan nieuwe ontslagronde
Foto: EPA

Het Amerikaanse technologieconcern Hewlett-Packard (HP) wil wereldwijd nog 5.000 bijkomende banen schrappen bovenop de 29.000 van het herstructureringsprogramma dat in 2012 al gelanceerd werd. Een woordvoerder bevestigt dat er voor België geen extra banenverlies zit aan te komen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om bij HP wereldwijd 29.000 banen te schrappen tegen eind 2014. “Door de druk op de markt en de activiteiten van de groep” verwacht HP nu echter 15 procent meer jobs te moeten schrappen dan aangekondigd.

In België werken voor HP tussen 2.000 en 2.500 mensen. In 2012 lanceerde het bedrijf, met grote vestigingen in Mechelen en Diegem, in ons land al een plan om 265 arbeidsplaatsen te schrappen. “Een groot deel daarvan is afgerond”, zegt een woordvoerder van HP België. De nieuwe plannen van het bedrijf hebben geen gevolgen voor het personeel in België.

HP moest zich aanpassen aan de gewijzigde marktomstandigheden, met onder meer de opkomst van de smartphones en de tabletcomputers die weegt op de computerverkoop. De woordvoerder benadrukt dinsdag dat HP zich aanpast en blijft investeren in België, onder meer met een nieuw datacenter in Muizen.