Vuurwerk mogelijk in de regen
Foto: WDK

Nemen we met een nat pak afscheid van 2013? Vanmiddag neemt de bewolking alvast toe, gevolgd door af en toe regen over het westen van het land. In het oosten blijft het nog tot de avond droog.

Er waait een matige, aan zee een krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima bedragen 4 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden in de andere streken.

Vanavond en -nacht valt er enige tijd regen. In het westen wordt het rond middernacht droog. Elders zal dat pas in het tweede deel van het nacht het geval zijn. De zuidwestenwind waait matig, aan zee vrij krachtig. De minima gaan van 2 tot 6 graden.

Morgen

Het nieuwe jaar begint vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe en tegen het einde van de namiddag of ‘s avonds volgt er regen vanuit het westen. De zuidelijke wind waait matig. Aan zee komt een krachtige wind te staan. De maxima schommelen tussen 5 en 9 graden.

Ook van donderdag tot en met maandag zal het naar verwachting zeer zacht blijven voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur schommelt rond 10 graden. Verder is het winderig en meestal bewolkt met af en toe regen. Winterweer is in de verste verte niet in zicht.