Waarom wordt 2014 beter?
Worden de Rode Duivels wereldkampioen? Foto: BELGA
2013 is achter de rug, we zetten op een rijtje waarom het beter wordt in 2014.

De fans geloven er in. Maar ook verschillende buitenlandse media noemden ons land als één van de gevaarlijkste outsiders op het WK voetbal in Brazilië. België heeft in totaal al elf keer deelgenomen aan een WK, de laatste keer was in 2002 in Japan en Zuid-Korea. De Rode Duivels slaagden er in 1986 in Mexico in zich te plaatsen voor de halve finale. 'België is het bewijs dat middelgrote landen er altijd moeten in blijven geloven. Vroeg of laat krijgen ook jullie je gouden generatie', klonk het bij de Britse kwaliteitskrant The Times. Kunnen de Rode Duivels stunten?

De moeder van alle verkiezingen vindt plaats op 25 mei 2014, dan vallen zowel de federale verkiezingen, als de verkiezingen voor het Vlaams parlement en de Europese verkiezingen samen. De politici zulllen deze keer sneller een nieuwe regering vormen. De vorige keer braken we alle records en duurde het 541 dagen voor dat premier Elio Di Rupo eindelijk de eed mocht afleggen. Na 25 mei is het gedaan met campagne voeren en kunnen onze vertegenwoordigers zich bezig houden met het echte werk.

2014 is niet langer een onheilsjaar. We zijn eindelijk verlost van het ongeluksgetal 13. Vorig jaar waren er nog twee vrijdagen de 13e, een in september en een in december. Dit jaar valt er maar 1, in de maand juni. We laten het jaar van de Slang ook achter ons. Op 31 januari 2014 begint het nieuwe Chinese astrologische jaar: het jaar van het paard. En het paard is een gelukssteken.

File, file, fille. We stonden in 2013 met z'n allen ontzettend lang in de file, opmerkelijk langer dan in 2012, maar het absolute filerecord van 2010 werd niet gebroken. Aangezien pendelaars steeds meer alternatieven zoeken, zoals carpoolen en thuiswerk, en politici en werkgevers het fileprobleem erkennen (CD&V vraagt zelfs uw hulp om de files aan te pakken), ziet het er niet naar uit dat we dat dit jaar het record gaan breken.

Ook dit jaar kunnen we met onze Noorderburen in april uit de bol gaan, deze keer op Koningsdag, voor het eerst met Willem-Alexander en Máxima als koning en koningin. De feestdag valt niet op 30 april, maar op 26 april, een dag na de verjaardag van koning Willem-Alexander, want die valt op een zondag.

Op 13 januari wordt de allereerste aflevering van Wauters vs Waes uitgezonden, waar Koen Wauters en Tom Waes tien uitdagingen aangaan. Het programma wordt de eerste vijf weken uitgezonden op Eén. Voor de laatste vijf afleveringen worden de rollen omgedraaid en is het programma te zien op VTM. Is er sprake van een pax media?

De financiële crisis in Europa gaat voorbij in 2014. Dat zegt de Europese Commissie in een uitgebreid rapport over de economische toekomst van de eurozone. Ook Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, is positief en denkt dat de Europese economie het volgend jaar beter zal doen. Het wordt een voorspoedig 2014! 

Waarom denkt u dat het beter wordt in 2014? Reageer via de knop rechtsboven.