Twee Italiaanse skiërs die van de piste afgeweken waren, zijn zaterdagnamiddag in de Italiaanse Alpen, in het Aostadal, meegesleurd door een lawine en omgekomen. Dat melden Italiaanse media. In het oosten van Tirol (Oostenrijk) is nog op zaterdag een Finse snowboarder, die ook van de piste afgeweken was, overleden na een val van 300 meter.

De twee Italiaanse slachtoffers, dertigers en afkomstig uit het noordwesten van Italië, werden op 2.800 meter hoogte meegesleurd door een sneeuwstorm. Een helikopter bracht ze nog naar het ziekenhuis van Aosta, waar ze echter overleden aan hun verwondingen. Dat melden de media op gezag van de hulpdiensten.

In Oost-Tirol begaf een Finse snowboarder zich buiten de piste. De man overleefde een val van 300 meter niet. Hij maakte deel uit van een groep van zes personen.

Sinds zaterdag onweert het hevig in Italië, vooral in het noorden van het land. Dat onweer veroorzaakte ongevallen, elektriciteitsstoringen en verkeersproblemen op de weg, het spoor en op zee.