Kobe Desramaults opent ambachtelijke bakkerij in Gent
Foto: Nieuwsblad

Flemish foodie Kobe Desramaults opent volgend jaar in mei een ambachtelijke bakkerij in Gent. In de Superette zal je terecht kunnen voor vers brood, koffiekoeken, broodjes en een drankje. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Sterrenchef Kobe Desramaults (33) heeft een gloednieuw project aangekondigd. Na het jarenlange succes van zijn sterrenrestaurant De Wulf in Dranouter en de opening van De Vitrine, zal hij in mei volgend jaar een ambachtelijke bakkerij openen in de Hofstraat in Gent. Hij maakte een tijd geleden al bekend dat hij plannen had om een bakkerij te openen, maar had tot nog toe geen geschikt pand gevonden. “Via een tip van de kapster aan de overkant kwam ik Superette Edwin op het spoor. Het pand beviel me onmiddellijk. Het heeft een oppervlakte van 270 m 2, het ligt dichtbij het centrum en er toch net niet in”, zegt Kobe in Het Nieuwsblad.

Desramaults wil via de bakkerij zijn liefde voor ambacht en lokale producten de vrije loop laten gaan. “Er komen twee specialisten uit Zweden die de oven zullen bouwen. Ik wil dat de oven goed zichtbaar is in de zaak om een authentiek gevoel te creeëren en ambacht te promoten”, aldus Kobe.

Daarnaast zullen er ook broodjes en drank geserveerd worden en wordt er een uitgebreid terras voorzien waar klanten kunnen ontbijten. Er wordt bovendien gewerkt met organische producten, zelfgemaakte ketchup, eigen charcuterie en eigen gepekelde groenten. “Enkel een bakkerij openhouden zou niet rendabel zijn omdat alles er met de hand zal gebeuren, van het maken van de feuilletés over het bewerken van het deeg en het rollen van de chocoladekoeken.”

Rose Green, zijn sous-chef in In De Wulf, zal twee dagen per week zowel De Vitrine, als De Superette opvolgen. De bakkerin wordt Sarah Lemke, een Amerikaanse uit Wisconsin die alles over bakken in een houtoven weet. De naam Superette Edwin blijft ook op de gevel staan. Kobe hoopt zijn ambachtelijke bakkerij te kunnen openen in mei 2014.