Monnik Giel sneert naar NMBS maar krijgt lik op stuk

Sinds tienermonnik Giel in november naar India trok, brengt hij zijn vrienden en familie dagelijks op de hoogte van zijn belevenissen via sociaalnetwerksite Twitter. Voor kerstdag trekt de monnik met de trein naar een andere stad. In een tweet vergelijkt Giel de Indiase treinen met de NMBS, tot ongenoegen van veel volgers.

‘Al 19 uur op de trein, heel snelle 3G, proper toilet, lekker eten, vriendelijk personeel. In your face #NMBS (ticket koste nog geen 10€)’: Het lijkt een onschuldige tweet van de 15-jarige Vlaming Giel. Maar de boodschap schoot al snel in het verkeerde keelgat van verschillende Twitter-gebruikers.

‘Straffe taal voor een Tibetaanse Monnik’, ‘Dat is geen boeddhistische houding Giel, je hebt nog een lange weg te gaan’ en ‘Teveel bezig met België terwijl je er toch zo rap mogelijk weg wou’, kreeg de monnik meteen lik op stuk. Zelfs ‘Stationschef’, een Twitter-gebruiker die bij de NMBS-werkt en actief over de Belgische spoorwegen tweet, moeide zich even in het gesprek. ‘In your face lijkt me een uitspraak die in tegenstelling is tot alles waar boeddhisme voor staat’, schreef de man.

Monnik Giel herpakte zich onmiddellijk en tweette dan maar dat de boodschap grappig bedoeld was. ‘Grapje... Jullie zijn allemaal veel te serieus, het was met de juiste motivatie.’