Oeps, hele fles drank in recept Albert Heijn

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn publiceert morgen in een aantal kranten een rectificatie van een recept dat in het kerstnummer Allerhande staat.

In het recept voor geflambeerde crêpes staat dat er 0,75 liter Grand Marnier moet worden gebruikt, het tienvoud van de benodigde hoeveelheid drank. Dat moest dus 75 milliliter zijn.

De supermarkt plaatst de rectificatie voor alle zekerheid. In een uitzonderlijk geval kan de vlam namelijk in de pan slaan, als iemand ineens een hele fles van de sterke drank in de pan doet.

Ook zal het recept ‘een stuk minder lekker smaken’ als er zoveel drank wordt gebruikt, zegt de woordvoerster van de keten, die juist voor de feestdagen adverteert met de slogan ‘Kerst lukt’. ‘We hopen dat kerst zo toch slaagt.’

Op de website en de app van de supermarkt is de fout inmiddels aangepast. Volgens de woordvoerster kwam een oplettende medewerker achter de fout.

‘Er staan zo’n 100 recepten in de Allerhande en die worden allemaal voorgekookt, ze worden getest. Maar in de tekst is blijkbaar een nul weggevallen.’