Seriemoordenaar Andras Pandy is in de nacht van zondag op maandag overleden in de gevangenis van Brugge. Het gaat om een natuurlijk overlijden, bevestigt Justitie.

De 86-jarige Andras Pandy verbleef aanvankelijk in de gevangenis van Leuven-Centraal, maar was om gezondheidsredenen overgebracht naar de Brugse inrichting. In het medisch centrum van die gevangenis is hij overleden, zegt Lieselot Bleyenberg, woordvoerster van de FOD Justitie.

Moord op zes familieleden

Pandy werd in 2002 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zes familieleden, een moordpoging en de verkrachting van drie dochters. De genaturaliseerde Hongaarse dominee liet de lichamen van zijn familieleden oplossen in een sterk zuur.

Zijn dochter Agnes Pandy kreeg 21 jaar celstraf opgelegd voor medeplichtigheid aan vijf van die zes moorden en de moordpoging. De vrouw werd drie jaar geleden voorwaardelijk vrijgelaten.

Geen vervroegde vrijlating

In maart van dit jaar deed Pandy nog een poging om vervroegd vrij te komen. Hij zat toen nog in de gevangenis van Leuven-Centraal en had gehoord van de aanvraag van Marc Dutroux om vervroegd vrijgelaten te worden. Daarom sprak hij zijn hoop uit om in een huis te kunnen gaan wonen in Hasselt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in