Rode Duivels zijn Team van het Jaar
Foto: Belga
Op het Sportgala werden de Rode Duivels verkozen tot Team van het Jaar. Ze plaatsten zich dit jaar voor het eerste sinds 2002 voor een groot tornooi. De Duivels haalden het bij de stemming van de nationale hockeyploeg heren en nationale volleybalploeg vrouwen. Eerder werd bondscoach Marc Wilmots verkozen tot Coach van het Jaar.

In de verkiezing kregen Vincent Kompany en co. 366 punten achter hun naam en daarmee haalden ze het van de Red Lions (292 punten), de Belgische nationale mannenhockeyploeg die vorige zomer op het EK in Boom zilver pakte. Vorig jaar werden zij verkozen tot Ploeg van het Jaar. De derde plaats was voor de nationale vrouwenvolleyploeg (202 punten). Zij veroverden brons op het EK na winst tegen titelverdediger Servië.

De Rode Duivels wisten zich dit jaar voor het eerst sinds het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea nog eens te kwalificeren voor de WK-eindronde. Ze veroverden zo de harten van alle Belgische voetbalsupporters, die zich opnieuw massaal achter de nationale ploeg schaarden.
Volgend jaar nemen ze het in Brazilië in groep H op tegen Zuid-Korea, Algerije en Rusland. .