Geen winnaar in hoogstaande topper op Sclessin
Foto: Belga
Op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League is er geen winnaar uit de bus gekomen in de topper tussen Standard en Anderlecht. Het werd 1-1. Dennis Praet scoorde voor paars-wit in de eerste helft, Michy Batshuayi tekende na rust voor de gelijkmaker. Beide teams brachten attractief voetbal op de mat. Anderlecht ziet zo Club Brugge passeren, Standard verliest een deel van zijn voorsprong.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Beide teams gingen erg snel van start en Ezekiel knalde al na drie minuten op de lat. Nadat een goal van diezelfde Ezekiel terecht werd afgekeurd voor buitenspel opende Dennis Praet de score voor Anderlecht. De Standardefensie zag er niet goed uit en ook Kawashima was niet bij de pinken. Praet schoot de bal via het been van de Japanner in doel.

Na de pauze was Standard de betere ploeg. In de 54e minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Mpoku speelde goed in en Bayshuayi knalde staalhard binnen. Anderlecht bleef het moeilijk hebben maar scoorde bijna zelf via Mitrovic. In het laatste kwartier waren beide teams erg moe en de 1-1 stand bleef daardoor op het bord.

Anderlecht is door dit gelijkspel gedeeld derde met Zulte Waregem omdat Club Brugge nu tweede is. Standard heeft nog maar twee punten voor op blauw-zwart.

HOOGTEPUNTEN

3' - Een verraderlijke voorzet verrast de Anderlecht-defensie. Ezekiel kopt en de bal strandt op de lat. Wel net buitenspel van de spits, maar niet gezien door de lijnrechter.

15' - Ezekiel sprint naar doel, maar stond net offside. Hij had het niet door en knalt het leer mooi binnen. Het feest gaat echter niet door.

17' - Mooie opening van Van den Borre op Praet. De Luikse goalie loopt in niemandsland en zo kan Praet vrij simpel afronden, 1-0 Anderlecht.

20' - Laurent Ciman verlengt een voorzet met het hoofd tegen de binnenkant van de paal. Bijna de gelijkmaker voor Standard.

44' - Een hoekschop voor paars-wit wordt goed ingekopt door Gillet. Kawashima redt met moeite op de lijn. Hij kan echter niet klemmen en zo kan Kouyaté nog trappen. Die doet dat van op een meter van doel nog pal op de liggende Japanner.

54' - Topschutter Batshuayi doet het voor de Rouches. Mpoku speelt goed in en de goalgetter draait, trapt en scoort de 1-1.

70' - Bruno kan tussen enkele verdedigers door toch nog voorzetten. Gillet heeft randje zestien tijd en ruimte voor een schot. Hij besluit pal op Kawashima.

Herbeleef de match.

Bekijk de stand.