Sobota bezorgt Club hardbevochten zege in Gent
Foto: Belga
Club Brugge heeft op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-3 gewonnen op het veld van AA Gent. Waldemar Sobota was de man van de match van twee goals. Nicklas Pedersen scoorde voor de Buffalo's maar miste ook een strafschop. Maxime Lestienne legde de eindcijfers vast vlak na het uur. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal opstootjes tussen supporters.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Sobota scoorde al na tien minuten de openingstreffer na een knappe pass van Victor Vazquez. De Spanjaard kon openen op Thomas Meunier maar speelde tussendoor naar Sobota die de bal voorbij Sergio Padt schoot. Op het halfuur maakte Pedersen echter gelijk. Een herboren Soumahoro dolde met de Brugse defensie, zette voor en Pedersen maakte in de vlucht zijn vierde van de competitie.

Na de pauze was het opnieuw Sobota die Club op voorsprong bracht, zijn derde goal in twee wedstrijden. Meunier kwam weer goed mee en gaf de assist aan de Pool die Padt opnieuw kansloos liet. Na een dik uur knalde Maxim Lestienne na een ingestudeerd nummertje de 1-3 tegen de touwen. Pedersen kreeg iets later de kans op de aansluitingstreffer maar zijn licht toegekende penalty werd gepakt door Mathew Ryan.

Club komt door deze zege op een tweede plaats omdat Zulte Waregem gisteren niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Oostende. AA Gent blijft achtste en moet sterk voor de dag komen als het playoff 1 nog wil halen. 

HOOGTEPUNTEN

9' - Vadis speelt in op Vazquez. De Spanjaard kan openen op Meunier maar verrast door Sobota aan te spelen. Die kan via een Gents been Padt verschalken en zijn team zo vroeg op voorsprong zetten.

22' - In een duel om de bal staat Tchité even op de voet van Lepoint. Een ongelukkig incident maar de Gentse middenvelder is er niet gelukkig mee.

30' - Soumahoro dolt met de Brugse defensie. Zijn voorzet wordt prachtig en in een tijd afgerond door Pedersen, zijn vierde van de competitie.

52' - Sobota heeft zijn vizier blijkbaar eindelijk op scherp gekregen en scoort zijn derde goal in twee wedstrijden. Meunier komt op en zet voor. Via een knietje komt het leer gelukkig bij Sobota en die rondt het koelbloedig overhoeks af.

53' - Er zitten blijkbaar wat fans van beide ploegen door elkaar want hier en daar zijn er opstootjes in de tribune. De stewards moeten tussenkomen.

63' - Een ingestudeerd nummertje van Club zorgt voor een gat in de muur en Lestienne knalt daardoor de vrije trap binnen.

65' - Na een vederlicht contact gaat Rafinha tegen het gras en Nzolo ziet er een strafschop in. Ryan stopt de bal van Pedersen echter.

84' - Hogli wil een hoge bal wegtrappen maar mist het leer compleet. Bij het uitzwaaien raakt hij de zijkant van het hoofd van El Ghanassy. Nzolo trekt meteen rood.

Herbeleef de wedstrijd.

Bekijk de stand.