De lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft zondagochtend drie jongemannen opgepakt die in de loop van zaterdagnacht een inbraak hadden gepleegd in een dokterskabinet in Brussel.

De drie verdachten, tussen 18 en 20 jaar oud, stonden al gekend bij het gerecht voor gelijkaardige feiten en worden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Een politiepatrouille van de zone Brussel Noord merkte zondag rond 05.30 uur op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek een wagen op waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen. Toen de agenten aanstalten maakten om de wagen te controleren, ging die er plots aan een rotvaart vandoor.

De politie zette de achtervolging in. Even later veroorzaakte de vluchtwagen een ongeval en kon de politie de drie inzittenden inrekenen. Het bleek te gaan om 3 jongemannen tussen 18 en 20 jaar oud die al gekend stonden bij politie en gerecht.

In hun wagen bleken ook een hoop spullen te liggen die uit een dokterskabinet afkomstig waren. Onderzoek wees uit dat het drietal eerder in de loop van zaterdagnacht ingebroken hadden bij een dokterskabinet in de Franklinstraat in Brussel. Het Brusselse parket vraagt hun aanhouding.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig