Een jonge vrouw en haar broer worden voor de onderzoeksrechter gebracht na het dodelijke verkeersongeval op de Antwerpse ring zondagochtend. Daarbij stierf een 28-jarige man. De vrouw gaf toe dat zij de bestelwagen bestuurde. Het parket wil haar laten aanhouden voor vluchtmisdrijf en onopzettelijke doding, haar broer voor schuldig verzuim.

Rond 05u30 zondagochtend kwam een personenwagen ter hoogte van Borgerhout tegen de rechtervangrail terecht. Daarop werd het voertuig naar links gekatapulteerd en kwam het tegen de boordsteen tot stilstand.

Toen de mannelijke bestuurder vervolgens uit het voertuig stapte, werd hij aangereden door een langsrijdende bestelwagen. De man van 28 overleed ter plaatse.

Het Antwerpse parket liet drie verdachten oppakken, meldde het kort na de middag. Twee van die verdachten wil het parket ook effectief laten aanhouden. Een vrouw van 26 en haar 24-jarige broer zullen vanavond voor de onderzoeksrechter gebracht worden. De vrouw zou aan het parket toegegeven hebben dat zijn de bestelwagen bestuurde. Het parket beschuldigt haar dus van vluchtmisdrijf en onopzettelijke doding. Haar broer zou zich schuldig gemaakt hebben aan schuldig verzuim.

Maar het Antwerpse parket benadrukt dat er nog veel onduidelijkheden zijn. 'De verklaringen van de verdachten moeten afgetoetst worden aan de objectieve vaststellingen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig