Veel wind en van tijd tot tijd regenbuien
Foto: BELGA

De kerstvakantie begint met veel wind en regen, maar ook met zachte temperaturen. Een witte kerst ligt niet in het vooruitzicht.

Het is zondagmiddag overwegend zwaarbewolkt met van tijd tot tijd regen of enkele buien. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Vooral in de buurt van de buien kunnen windstoten optreden tot 70 km/u. De maxima bedragen van 6 graden in de Ardennen tot ongeveer 10 graden elders.

Zondagavond komen er eerst nog enkele buien voor, maar zondagnacht wordt het droog vanuit het westen. In het tweede deel van de nacht kan er weer wat lichte regen vallen, vooral over het zuiden van het land. Minima: 3 tot 6 graden.

Maandag is er veel bewolking, maar hieruit valt weinig regen. De wind wakkert aan tot vrij krachtig, aan zee tot krachtig of hard uit het zuiden. Maxima: 6 graden in de Ardennen tot 10 graden elders. Er wordt veel regen en veel wind verwacht tijdens de nacht van maandag op dinsdag. Op zee mogelijk een zuidwesterstorm.

Dinsdag valt er langdurig regen bij een krachtige, aan zee een harde zuidwestenwind die in de loop van de namiddag langzaam wat zal luwen.