Claire Davis, de 17-jarige studente die vorige week op een school in het Amerikaanse Colorado werd neergeschoten, is zaterdag aan haar verwondingen overleden. Dat maakte het Littleton Adventist Hospital zelf bekend.

Davis werd door de schutter in het gezicht geraakt, net voor hij zelfmoord pleegde. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen waren te ernstig en Davis is zaterdag in het bijzijn van haar familie overleden, deelde het ziekenhuis zaterdag mee.

Er was geen vermeende band tussen haar en de 18-jarige dader Karl Pierson, volgens de politie was ze ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’. Pierson, gewapend met geweer, kapmes en molotovcocktails, heeft tijdens zijn dodelijke tocht over het terrein van de Arapahoe High School in Centennial (Colorado) vijf keer geschoten.

De speurders gaan ervan uit dat Pierson een leerkracht als doelwit had, maar zou volgens de Amerikaanse media van plan geweest zijn veel meer slachtoffers te maken die vrijdag. De snelle aanwezigheid van de politie zou dat hebben voorkomen.

De school ligt op zo’n vijftien kilometer van de Columbine High School waar in 1999 een leraar en twaalf scholieren om het leven kwamen toen een schutter een bloedbad aanrichtte.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig