Bende opgerold na diefstal tientallen luxewagens
De bende had vooral oog voor luxeauto’s, zoals deze BMW X5

De gerechtelijke politie heeft een professioneel georganiseerde bende opgerold die de voorbije maanden vanuit Brussel tientallen wagens stal of liet stelen om die in het buitenland te verkopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

Het gaat onder andere om auto’s die gestolen werden tijdens de grote golf van car- en homejackings in de grensstreek, maar ook om gestolen auto’s uit Noord-Frankrijk. De voorkeur van de bende ging uit naar luxewagens, zoals BMW X5 en X6, Audi A8 of S6, Cadillac Escalade en meer van dat moois.

De Brusselse bende werd bevoorraad door een rondtrekkende groep die in Noord-Frankrijk car- en homejackings pleegde. De gestolen voertuigen kwamen bijna systematisch in Brussel terecht. Dat gebeurde ook met de wagens die de Belgische bende in eigen land stal.

In Brussel werden de auto’s in garageboxen verstopt, waar ze werden omgekat: nieuwe nummers voor de motor en het chassis. Deze nieuwe ‘identiteitsgegevens’ van de auto werden vervolgens op blanco boorddocumenten overgenomen. En dan was de auto klaar voor de verkoop in het buitenland.

Samenwerking met de gerechtelijke politie van Ieper, Kortrijk en Doornik leerde de Brusselse speurders dat de Franse dieven afkomstig waren uit Rijsel. Verscheidene onder hen waren intussen al opgepakt. Donderdag vielen de speurders op een dertigtal plaatsen binnen en vonden daar naast de voertuigen, ook 26.000 euro cash en vier kilo marihuana. Zeven mensen werden onderschept en twee van hen werden aangehouden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig