Stookoliefonds verwacht dit jaar opnieuw record
Foto: Photo News

Aan het einde van deze winter zullen een recordaantal Belgen een beroep hebben gedaan op het Sociaal Verwarmingsfonds, beter gekend als het stookoliefonds. Dat schrijft De Zondag.

Vorige winter werden bijna 127.000 gezinnen geholpen door het fonds. De verwachting is, aldus directeur Walter Kuylen, dat daar deze winter vlot overheen zal worden gegaan. Eind november zat het fonds al aan meer dan 106.000 dossiers. Dat zijn er meer dan vorig jaar, terwijl november 2012 erg warm was.

Een echte winterprik is er nog niet geweest. In januari, februari en maart worden nog een pak aanvragen verwacht. Veel mensen wachten immers tot de laatste minuut om hun tank bij te vullen. Het fonds raakt elk jaar beter gekend. In 2010 deden 120.000 gezinnen een beroep op het fonds, in 2011 waren dat er al 125.000 gezinnen.

Steeds meer gezinnen beantwoorden aan de criteria voor het fonds. Zo kunnen mensen met een laag inkomen, een ziekte- en invaliditeitsverzekering of schuldenoverlast onder bepaalde voorwaarden terecht om een deel van hun stookoliefactuur te financieren. Het zijn de ocmw’s die de aanvragen indienen en behandelen. Het stookoliefonds doet de terugbetaling aan de ocmw’s.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig