Prins William toch samen met baby George op vliegtuig
Foto: PN
Om troonsopvolging te verzekeren, mogen volgens het protocol de toekomstige koning en zijn troonopvolger niet met hetzelfde vliegtuig vliegen. Een regeltje waar de Britse prins William en Kate Middleton het moeilijk mee hebben. Het prinsenpaar breekt daarom met de voorschriften en zal baby George bij zich houden tijdens een vlucht naar Australië en Nieuw-Zeeland, in april.

Volgens de woordvoerder van het koningshuis heeft het koppel nog geen definitieve beslissing genomen in de kwestie. 'Maar die komt er wel snel aan', vertelt een insider in de Britse krant The Daily Mail.

Dat Kate en William hun zoontje voor een maand meenemen naar Australië en Nieuw-Zeeland staat wel vast. Dat is op zich al een breuk met de traditie: vorige generaties namen hun kinderen nooit mee op staatsbezoek.

In ons land worden de protocolregels wél goed gevolgd: kroonprinses Elisabeth zat afgelopen zomer in een ander vliegtuig dan haar ouders voor een vakantie in Frankrijk. Het is evenwel geen verplichting, maar een voorzichtigheidsmaatregel.