Geen enkel team van de top drie heeft zich laten verrassen op de 17e speeldag in de Primera Division. Barcelona kwam 2-0 achter tegen Getafe maar won uiteindelijk nog met 2-5. Real Madrid kwam twee keer op voorsprong tegen Valencia maar kon pas in de 83e minuut definitief afstand nemen. Het won met 2-3. Atlético Madrid won zaterdag thuis met 3-2 van Levante.

De partij kon eigenlijk niet slechter beginnen voor Thibaut Courtois en zijn team. De Rode Duivel werd al na één minuut geklopt door een doelpunt van de Oostenrijker Andreas Ivanschitz. Atlético leek van slag en nog geen tien minuten later moest Courtois een geweldige parade uit zijn mouwen schudden om de 0-2 te voorkomen. Toby Alderweireld moest vanaf de bank toekijken. De Rode Duivel zag uitgerekend zijn concurrent Diego Godin Atlético op het halfuur langszij brengen. 

Meteen na de rust maakte Diego Costa er met zijn achttiende van de competitie 2-1 van. De Braziliaan steekt zo Cristiano Ronaldo voorbij als topschutter in Spanje. Uiteindelijk had Atlético ook nog de nummer negentien van Costa nodig om te winnen nadat Pedro Rios Courtois een tweede keer het nakijken had gegeven. Costa kreeg een opgelegde kans vanaf de penaltystip en miste niet.

Uitslagen

Vrijdag

Elche - Malaga 0-1

Zaterdag

Villareal - Sevilla 1-2
Betis - Almeria 0-1
Atlético - Levante 3-2
Granada - Sociedad 1-3

Zondag

Espanyol - Valladolid 4-2
Getafe - Barcelona 2-5
Bilbao - Vallecano 2-1
Celta - Osasuna 1-1
Valencia - Real 2-3

Bekijk de stand.