De topper tussen PSG en Lille, de nummers één en twee in de stand, op de 19e speeldag in de Ligue 1 heeft geen winnaar opgeleverd. Ibrahimovic zette zijn ploeg op voorsprong maar Lille sloeg terug via Mavuba en Kalou. Basa legde een kwartier voor de tijd de 2-2 eindstand vast met een own goal. Vrijdag verloor Monaco verrassend met 1-2 van staartploeg Valenciennes. Het team van coach Ariël Jacobs doet dankzij deze zege een uitstekende zaak in de strijd om het behoud.

Monaco-coach Claudio Ranieri leek vooraf erg beducht voor het bescheiden Valenciennes en liet topschutter Radamel Falcao en onze landgenoot Ferreira Carrasco op de bank. De 9.000 toeschouwers in het Stade Louis II werden na 30 minuten opgeschrikt toen Abidal de bal ongelukkig in zijn eigen goal werkte: 0-1.

Ranieri haalde na de pauze dan toch Falcao en Ferreira Carrasco van de bank, maar dat bracht niet veel beterschap. In tegendeel. Op de counter maakte Ducourtioux er knap 0-2 van. Het sein voor Monaco om in het laatste halfuur een flink slotoffensief te ontwikkelen. Falcao dwong een strafschop af. De Colombiaanse goalgetter miste echter knullig. Amper één minuut na die misser kopte James Rodriguez toch de aansluitingstreffer tegen de touwen. Met slechts vier minuten op de klok kwam de 1-2 echter te laat. 

Uitslagen

Vrijdag

Monaco - Valenciennes 1-2

Zaterdag

Saint-Etienne - Nantes 2-0
Toulouse - Guingamp 0-0
Bastia - Montpellier 0-0
Sochaux - Rennes 2-1
Reims - Ajaccio 4-1
Nice - Evian 3-1

Zondag

Marseille - Bordeaux 2-2
Lorient - Lyon 2-2
PSG - Lille 2-2

Bekijk de stand.