Femen laat opnieuw van zich horen in Rome
Foto: AFP

Nabij het Sint-Pietersplein in Rome heeft een Oekraïense militante van de Femen-beweging donderdag haar t-shirt uitgetrokken om daarmee te protesteren tegen de veroordeling door de katholieke kerk van abortus, zo heeft het Franse persbureau AFP gezien.

‘Kerstmis is geannuleerd’ riep de vrouw meerdere keren toen zij haar borsten ontblootte waarop in gekleurde letters en in het Engels stond: ‘Kerstmis is geannuleerd, Jezus is geaborteerd.’

Goed gekend als militante en initiatiefneemster van deze vrouwelijke beweging rende de 23-jarige Inna Sjevtsjenko dan in de richting van het Sint-Pietersplein. Maar meteen werd ze omsingeld door een twintigtal politieagenten die alert waren.

De wetsdienaars vormden dan aan een muur een menselijke haag om de blonde vrouw te verbergen voor camera’s van persmensen die tevoren van de komst van de vrouw waren verwittigd, net als de politie.

De schreeuwende vrouw werd dan - in een deken gehuld - in een politiewagen geduwd, temidden van passanten die niet begrepen wat er aan de hand was.

De ‘Femen’ hebben al herhaaldelijk op het Sint-Pietersplein gedemonstreerd voor het recht op abortus.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig