Aimé Van Hecke neemt ontslag als ceo van Sanoma Belgium
Aimé Van Hecke Foto: BELGA

Aimé Van Hecke neemt ontslag als ceo van Sanoma Media Belgium en verlaat de groep. Dat meldt Sanoma maandag. Van Hecke was 7 jaar aan de slag bij de uitgever van bladen zoals Libelle, Flair en Story.

Van Hecke was sinds 2006 ceo van de Belgische mediatak. Vanaf maandag zal Hans Cools, voormalig coo (Chief Operations Officer), als ceo de leiding van het bedrijf overnemen.

'Deze beslissing is zorgvuldig overwogen tot stand gekomen en in onderling overleg genomen. Sanoma Media Belgium bevindt zich in een proces van 'strategic review', waarbinnen wordt bekeken op welke wijze het bedrijf zijn positie binnen het Belgische media landschap het beste kan versterken. Dit kan binnen Sanoma zijn of met nieuwe (mede-)eigenaren. Sanoma en Van Hecke delen de mening dat dit proces om een andere stijl van leiderschap vraagt', zo luidt het in het persbericht van Sanoma Media Belgium.

'Nieuwe fase met andere strategische oriëntatie'

Van Hecke klinkt in zijn reactie dankbaar voor de kans die hij in de afgelopen 7 jaar heeft gekregen om Sanoma Media Belgium om te vormen 'naar een echt multimediabedrijf'. 'Het bedrijf komt nu in een nieuwe fase met een andere strategische oriëntatie, die ook andere managementvaardigheden vraagt aan de top. Ik wens de nieuwe ceo Hans Cools en alle Sanoma-medewerkers in België het beste toe', aldus Van Hecke.

Hoe de toekomst van Van Hecke er nu uitziet is niet meteen duidelijk. Eind oktober kondigde Sanoma aan dat de toekomst van de Belgische tak aan heroriëntatie toe is. In Nederland werden onder meer 500 jobs op de tocht gezet. In ons land  wordt bekeken of de uitgever van bladen zoals Libelle, Flair en Story opgedeeld dan wel volledig verkocht kan worden. 

De toekomst van de uitgever en onder meer mede-eigenaar van televisiezenders VIER en VIJF oogt dan ook onzeker. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig