Van de vier jongens die met hun wagen uit de bocht gingen in Berlare na een achtervolging door de politie, is één verdachte meerderjarig. Dat blijkt uit een tandheelkundig onderzoek dat

de verdachten moesten ondergaan om hun leeftijd exacter te bepalen. Een andere verdachte is jonger dan 14 jaar en werd door de jeugdrechter overgeplaatst van een gesloten naar een halfopen instelling.

De wagen probeerde in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole te vermijden en crashte in Berlare. De vier inzittenden werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De jongens beweren dat ze niets met diefstallen in Berlare en Merelbeke te maken hebben. Ze werden opgepakt en voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde. Ze hebben zelf verklaard dat ze tussen de 12 en 14 jaar oud zijn, maar een botscan gaf een indicatie dat ze gelogen hebben.

De jeugdrechter in Dendermonde plaatste de vier zondag in de gesloten instelling van Everberg. Het gerecht ging ervan uit dat twee jongens tussen 14 of 15 jaar oud zijn, en dat de andere twee 16 tot 18

jaar oud zijn. Uit het tandenonderzoek blijkt dat een verdachte meerderjarig is. Hij kan niet terug naar Everberg en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Een andere verdachte is toch jonger dan 14 en kan evenmin nog langer in de gesloten instelling blijven. "De jongen wordt van Everberg overgebracht naar het halfopen centrum van Ruiselede", zegt advocaat Dimitri De Béco, die optreedt voor de moeder van de jongen.