Telenet verhoogt tarieven voor vaste diensten in 2014
Foto: Belga

Telecombedrijf Telenet verhoogt op 26 januari een aantal tarieven voor vaste diensten met 2 procent omdat de kosten voor levering en ontwikkeling van die diensten oplopen. De kabelprijs zal voor het volledige afzetgebied van Telenet ook gelijkgetrokken en vastgelegd worden op 15,35 euro. Het bedrijf zal zijn klanten hierover per brief of per e-mail op de hoogte brengen.

Telenet wil met de harmonisatie van de kabelprijs de historisch gegroeide geografische verschillen wegwerken. ‘Deze gelijktrekking levert Telenet geen extra inkomsten op’, klinkt het.

De tarieven van een aantal vaste diensten zullen dan weer verhoogd worden met 1,97 procent. Het gaat daarbij om breedbandinternet, vaste telefonie en bundels, om de huur van een digicorder en om zenderpakketten. Zo zal bijvoorbeeld Basic Internet 26,00 euro per maand kosten (in plaats van 25,50 euro), Whop 54,15 euro (in plaats van 53,25 euro) en Whoppa 64,60 euro (in plaats van 63,50 euro - zonder huur van HD Digicorder). De huurprijs van een HD digicorder zal 8,35 euro per maand bedragen in plaats van 8,20 euro.

Telenet voert geen wijzigingen door voor de tariefplannen voor mobiele telefonie, alle tarieven per minuut en opties voor vaste telefonie, Rex & Rio, Sporting Telenet Dagpas, Passion XL, BeTV, RTL Séries Pass, VRT Net Gemist, de huur van de HD/SD Digibox en de SD Digicorder, en de Teletenne.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in