Onmondig Genk onderuit tegen tien Lokeraars
Dutra mocht de felicitaties in ontvangst nemen. Foto: BELGA

Racing Genk heeft voor de derde keer in vier competitiewedstrijden verloren. Het ging tegen een tienkoppig Lokeren roemloos met 0-2 ten onder. Door de zege duikt Lokeren opnieuw de top zes binnen. Genk mist zo de kans om derde te worden.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Met Junior Dutra in plaats van Hamdi Harbaoui begon Lokeren perfect aan de wedstrijd. De Braziliaan scoorde nog binnen de tien minuten en bediende twintig minuutjes later Hans Vanaken om de voorsprong te verdubbelen. Dan al had Jelle Vossen een goedkope strafschop gemist. Lokeren op rozen dus, al meende scheidsrechter Jonathan Lardot dat te moeten veranderen. De scheidsrechter gaf Ayanda Patosi vlak voor rust een wel erg lichte tweede gele kaart voor tijd winnen. Een woeste Peter Maes ging bij de jonge arbiter verhaal halen, maar werd daarvoor naar de tribunes verwezen.

Werk aan de winkel dus voor Racing Genk na de pauze, maar de Limburgers bleven onmondig. Vossen en Kumordzi kregen nog de beste kansen en Copa had na een foutje de hulp van Maric nodig, maar verder kwam Genk niet. Lokeren won verdiend met 0-2.

Hoogtepunten

9’ - Junior Dutra rechtvaardigt zijn basisplek al na tien minuten. Odoi speelt de bal door de benen van Anele. Patosi verstuurt met veel gevoel een voorzet naar de eerste paal waar Dutra Tshimanga te snel af en overhoeks binnenkopt.

16’ - Odoi krijgt een duwtje in de zestien en raakt de bal met de hand. De daaropvolgende strafschop wordt door Jelle Vossen recht op Copa getrapt.

34’ - Het spel gaat door ondanks het feit dat Koulibaly op de grond ligt. Junior Dutra neemt Hyland op snelheid te grazen. Hij behoudt het overzicht en presenteert de 0-2 op een gouden schoteltje aan Hans Vanaken.

45’ - Ayanda Patosi tracht wat tijd te winnen wanneer hij de bal bij een corner tracht goed te leggen. Lardot kent geen medelijden en duwt de flankaanvaller prompt een tweede gele kaart onder de neus. Peter Maes kan er niet mee lachen en gooit ostentatief zijn jas weg.

Conclusie

Door de zege duikt Lokeren over Kortrijk en Gent de top zes binnen. Genk incasseert daarentegen een derde verlies in vier competitiewedstrijden en blijft zo hangen op de vijfde plaats, zes punten achter leider Standard.