Standard laat punten liggen in donkerrode wedstrijd
Carcela, met geblesseerde enkel, heeft net Ruytinx tegen de grond gewerkt. Foto: BELGA

Standard is er niet in geslaagd om te winnen aan den dreef. Tegen Oud-Heverlee Leuven werd het 0-0. ‘Man van de match’ was ongetwijfeld Mehdi Carcela. De Marokkaan pakte rood na Bjorn Ruytinx in het gezicht geslagen te hebben en moet tegelijk vrezen voor een enkelbreuk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Weinig te beleven aan den dreef voor rust. Pas na veertig minuten schoot de vlam in de pan. Alessandro Cerigioni werd na een te late overtreding op Carcela wel erg makkelijk van het veld gestuurd. Twee minuten later zat het spel helemaal op de wagen. Ruytinx ging schandalig door op Carcela die zich hevig revancheerde. Rood én een mogelijk zware blessure voor de Luikenaar. Bij Standard vreest men voor een enkelbreuk, al werd dat nog niet bevestigd. Ruytinx ontsnapte in de tussentijd smalend met geel.

Na rust ging het gebikkel gewoon verder. Robson ontsnapte nog aan rood en zowel de ingevallen Ogunjimi, voor de thuisploeg, als de om disciplinaire redenen op de bank begonnen Batshuayi, vonden de weg naar de netten niet. 0-0 was de logische eindstand.

Hoogtepunten

Vooraf - Hoewel de elf beste dus zouden spelen, is er geen plaats in de basis voor Buyens en Batshuayi. De middenvelder wordt gepasseerd, de spits was drie minuten te laat aan de bus vanochtend en begint daardoor op de bank.

39’ - Uit het niets schiet de vlam in de pijp in deze match. Cerigioni tikt langs achter Carcela neer.

Geel is dit zeer zeker, maar rood is streng.

42’ - Carcela revancheert zich en slaat vol in het gezicht van Ruytinckx. “C’est cassé” roept Carcela en moet van het veld gedragen worden. Hij wordt ook logisch uitgesloten voor zijn slag, al moest met Ruytinx hetzelfde gebeurd zijn.

80’ - Opare gaat de mist in op een diepe bal. Zo kan Ogunjimi profiteren. In eerste instantie kan Kawashima nog afblokken. In de herneming is Kanu terug om hem het scoren te beletten.

Conclusie

Standard houdt aan haar passage in Leuven niet alleen twee verliespunten op, de Rouches zien met Carcela ook een speler voor hoogstwaarschijnlijk enkele maanden uitvallen. De Luikenaars blijven wel op kop van het klassement met twee punten voorsprong op Club Brugge. Oud-Heverlee Leuven springt dan weer naar plaats dertien waar ze samen met Mechelen zes punten boven de degradatiezone zweven.