Gent zet Lierse simpel opzij
El Ghanassy viert zijn goal Foto: BELGA

Gent zet zijn opmars richting play-off 1 verder. Het zette Lierse met 1-3 opzij en komt op een puntje van de begeerde top-6. Swinkels (eigen goal), Kage en El Ghanassy scoorden, Saidi redde de eer.

Na een ongelukkige own-goal van Swinkels dreven de Buffalo’s na de pauze de voorsprong op. Na een geniaal hakje van Pedersen knalde Kage de 0-2 droog tegen de touwen. El Ghanassy maakte er vanop de stip 0-3 van. Saidi tekende vijf minuten voor tijd de eerredder aan maar werd zestig seconden later uitgesloten na een wilde tackle.

AA Gent komt zo tot op één punt van nummer zes Kortrijk, Lierse zakt naar de twaalfde plaats.

Hoogtepunten

8’ - AA Gent komt met wat meeval op voorsprong. Privat met de hoge voorzet, Kagé kopt richting doel. El Ghanassy zet er zijn voetje tegen, de bal verdwijnt via het lichaam van Swinkels in het doel: 0-1.

31’ - De Pallieters raken maar niet in de zone van de waarheid. Even lijkt dat wel te gaan lukken na enkele vlotte combinaties op de rechterflank. Maar de actie loopt spaak bij Tony Watt.

64’ - De match lijkt in een definitieve plooi te liggen. Nieuw balverlies van Ghaly. Pedersen verlengt een pass van Neto met een subliem hakje naar Kagé. De ex-Charleroi-speler laat Goris kansloos: 0-2.

74’ - Wils duwt Neto tegen de vlakte. Strafschop. El Ghanassy en Soumahoro maken ruzie om de bal, eerstgenoemde wint het pleit en scoort.

85’ - Saidi bezorgt Lierse de eerredder. Hij neemt Padt te grazen met een botsend schot: 1-3.

86’ -

De vreugde van doelpuntenmaker Saidi slaat al snel om. Na een gevaarlijke tackle op Soumahoro wordt hij van het veld gestuurd.

Te onthouden

Opvallend hoe Gent onder Rednic langzaam maar zeker een moeilijk te ontwrichten machine wordt. Twee maand geleden leken de buffalo’s veroordeeld tot de middenmoot, nu kijken ze hoopvol naar boven.

Bekijk de opstellingen en herbeleef de match

Bekijk de stand in eerste klasse