Als een voetbalmatch 87 minuten duurde, had Kortrijk verloren van Charleroi. Maar in de 88ste minuut zette invaller Chevalier Klaasen op weg naar de 1-1. De bezoekers kregen zo het deksel op de neus, want zij misten enkele goede kansen. Kortrijk blijft zesde.

Kortrijk kende een trage start en dat leverde meteen enkele kansen voor Charleroi op. Na goed een kwartier werd het evenwicht hersteld en kreeg Kortrijk enkele kansen. Vooral Raman zal zich afvragen hoe hij niet scoorde. Aan de overkant prikte Charleroi af en toe tegen, waarbij de grootste kans voor Milicevic was. Hij pakte uit met een acrobatische volley, maar Keet stond pal. De wedstrijd leek dan met een 0-0 de rust in te gaan, maar de defensie van Kortrijk besloot om een dag te laat alsnog voor Sinterklaas te spelen. Tomasevic gaf een slechte pass naar Martin, die reageerde veel te traag waarna Heylen de bal in de voeten van Pollet controleerde. Met een droge knal in de kruising maakte de spits de 0-1. Het centrale trio bij Kortrijk had erg veel boter op het hoofd bij die fase.

Ook na de rust bleef Charleroi de gevaarlijkste ploeg, ondanks één uitstekende kans voor invaller Coulibaly. De defensie van Kortrijk bleef geen toonbeeld van zekerheid in die tweede helft. Tomasevic verspeelde nog enkele keren de bal en ook Martin en Heylen hadden niet hun beste avond. Pollet kwam nog dicht bij een tweede treffer, maar hij knalde na een uitstekende pas van Kaya net over de dwarsligger. Bij nog een uitbraak van de spits kende Tomasevic zijn beste actie van de avond. Hij kon de voorzet van de Franse spits nog in hoekschop glijden.

De gemiste kansen zouden Charleroi uiteindelijk zuur opbreken. Invallers Chevalier en Klaasen sleepten een punt uit de brand voor KV Kortrijk. De Nederlander knalde de voorzet van de Fransman voorbij Mandanda. Of dit laat punt voldoende is om de zesde plaats te behouden weten we morgen.

Hoogtepunten

32’ - Benito Raman verzuimt om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De Gentenaar komt in de zestien met wat geluk in schietpositie. Zijn poging gaat via het been van Sébastien Dewaest in corner. Die levert niets op.

41’ - Tomasevic en Heylen blunderen erop los in de Kortrijkzaanse defensie en David Pollet knalt de bal dankbaar in de bovenhoek: 0-1!

71’ - Er hangt een tweede doelpunt van Charleroi in de lucht. Pollet knokt zich in balbezit en trapt richting doel, Martin zit er nog met een lang been tussen.

77’ - Tot drie maal toe kan de thuisploeg de bal niet tegen de netten trappen. Matton kopt van dichtbij tegen de paal, in de herneming knallen Santini en Coulibaly tegen een verdediger aan. Dit was dé kans voor Kortrijk om langszij te komen.

88’ - De invallers helpen KV Kortrijk aan een 1-1 gelijkspel! Chevalier snelt de rechterflank af en zet voor doel. Klaasen, een andere invaller, komt goed voor zijn man en schiet de bal snoeihard tegen de touwen. Zit er nog meer in voor de thuisploeg?

Te onthouden

Kortrijk staat normaal defensief stevig, vandaag was dat minder. Met wat meer meeval had Charleroi de 0-2 gescoord en de zege gepakt.

Bekijk de opstellingen en herbeleef de match

Bekijk de stand in eerste klasse