Drie goals Zulte Waregem afgekeurd
De goals van Habibou telden vandaag niet Foto: Photo News

Zulte Waregem heeft 1-1 gelijkgespeeld op het veld van rode lantaarn Bergen. De vicekampioen zag drie doelpunten afgekeurd worden, telkens leek de ref het bij het goede eind te hebben.

Essevee nam al snel de leiding dankzij een knap doelpunt van N’Diaye. Maar die 0-1 werd uitgewist door de bedrijvige Tim Matthys, nota bene ex-Zulte Waregem. Na de pauze maakte beide ploegen kans op een winnend doelpunt. De Draken dreigden meermaals maar werden telkens afgehouden door een uitstekende Bossut.

Beide ploegen schieten niets op met dit punt. Bergen is nog steeds alleen laatste, Zulte Waregem ziet Club Brugge passeren, maar komt op gelijke hoogte met Anderlecht.

Hoogtepunten

13’ - Heerlijk doelpunt van Zulte-Waregem. Hazard met de versnelling, Habibou met de perfecte voorzet vanop de flank, N’Diaye verlengt met binnenkant voet de bal in doel: 0-1.

20’ - Habibou steekt de armen in de lucht wanneer zijn kopbal de netten laat trillen. Maar het feestje gaat niet door, de aanvaller stond nipt in buitenspelpositie.

41’ - Matthys verschalkt de buitenspelval van de bezoekers na een pass van Jarju. Hij blijft koelbloedig en werkt de 1-1 koelbloedig voorbij Bossut.

51’ - Habibou begaat een duwfout en werkt vervolgens de bal binnen. Scheids Wouters keurt het doelpunt af.

77’ - Zulte-Waregem ziet voor de derde keer een doelpunt afgevlagd worden. Deze keer stond Caceres overduidelijk in buitenspelpositie.

Te onthouden

Zulte Waregem verliest voor de tweede week op rij punten en gaat in de competitie door een moeilijke fase. Doelman Bossut blijft echter paraat én Europees en in de beker gaat het voor de wind: nog geen reden tot paniek aan de Gaverbeek.

Bekijk de opstellingen en matchgegevens

Bekijk de stand in eerste klasse