Fantastische goal Vadis zet Club op weg
Vadis heeft gescoord Foto: BELGA

Club Brugge klopte zonder veel moeite KV Mechelen met 3-0. Vadis scoorde na 23 minuten met een heerlijke knal, Gudjohnsen en Jorgensen deden de rest.

Preud’homme moest voor de wedstrijd puzzelen: Meunier was geblesseerd, Högli verving hem op de rechtsback. Ook De Sutter was out, in zijn plaats speelde Gudjohnsen.

Maar ook met deze noodgrepen was Club veel te sterk voor de bezoekers, die amper een kans bij mekaar voetbalden. Club Brugge blijft sterk voetballen en rukt op naar de tweede plaats met één puntje minder dat Standard, dat zondag nog speelt.

Hoogtepunten

23’ -

Odjidja maakt de ruimte voor zichzelf en trapt vanop 20 meter met een serieuze streep de bal in de rechter bovenhoek.

Een doelpunt dat uit de lucht komt gevallen!

34’ -

Goede opening op Gudjohnsen. Ghomsi probeert nog terug te komen, maar de Ijslander trapt perfekt overhoeks binnen.

Het eerste doelpunt voor Gudjohnsen dit seizoen.

54’ -

Kamavuaka krijgt opnieuw de bal in de zestien. Hij maakt de ruimte voor zichzelf, maar duwt de bal dan naast. Club speelt met vuur!

63’ -

Antonio Ghomsi krijgt een directe rode kaart. KV Mechelen moet met een man minder verder. Hij haalt de doorgebroken Lestienne neer. Van de Velde grijpt meteen naar de achterzak.

70’ - Pacovski kan eerst nog redden op een poging van Gudjohnsen, maar tegen de rebound van Jörgensen heeft hij geen verhaal.

Te onthouden

Alle goals van Club Brugge vielen door spelers die enkele maanden geleden door een moeilijke periode gingen: Vadis werd door de fans uitgefloten, Gudjohnsen zocht naar zichzelf en Jorgensen speelde niet.

Bekijk de opstellingen en herbeleef de match

Stand in de Jupiler Pro League