Mitrovic doet het nu wel voor Anderlecht
Mitrovic heeft gescoord voor de thuisploeg Foto: Isosport

Anderlecht heeft Waasland-Beveren met 2-0 geklopt. Het kruipt zo recht na de bekeruitschakeling tegen Westerlo afgelopen woensdag en wordt voorlopig tweede in de Jupiler Pro League. Mitrovic en Vargas scoorden.

Mitrovic miste woensdag nog de beslissende penalty in Westerlo, vandaag scoorde hij het eerste doelpunt voor paars-wit. Hij kopte simpel binnen op een voorzet van Gillet. In de tweede helft kon Vargas de score verdubbelen, Acheampong liet nog enkele goede kansen liggen.

Vooral Najar en Vanden Borre waren lichtpunten bij Anderlecht, al moet gezegd dat het verweer van de bezoekers erg matig was. Wel pech voor de thuisploeg: Bruno moest na 42 minuten geblesseerd van het veld.

Waasland-Beveren blijft door het verlies op de sukkel. De troepen van Bob Peeters staan met tien punten op de voorlaatste plaats. Anderlecht is tweede met 37 punten.

Belangrijkste fases

33’ - Aleksandar Mitrovic scoort voor Anderlecht. Op een vrije trap krijgt Waasland-Beveren de bal niet weg en de spits kan makkelijk binnenkoppen op een voorzet van Gillet.

43’ - Bij een razendsnelle tegenaanval maakt Vargas zich niet populair. Liefst vijf ploegmaats schuiven mee, maar de Venezolaan schiet egoïstisch op Coosemans.

45+1’ - Bij een corner staat Hanan Maman volledig vrij aan de eerste paal. De bezoeker knalt de bal in één tijd over het doel.

51’ - Ronald Vargas haalt nog maar eens uit richting doel. Colin Coosemans lost de bal en dan lijkt Sacha Kljestan de bal makkelijk binnen te tikken. De Amerikaan mist echter onbegrijpelijk. Zijn poging gaat via de vingertoppen van Coosemans naast.

65’ - Mbemba krijgt de tijd om een ontvanger van zijn voorzet uit te kiezen. Dat wordt Vargas, die netjes binnenkopt en de voetbalgoden bedankt. Er bestaat geen twijfel meer over, Anderlecht pakt drie punten tegen een zwak Waasland-Beveren.

81’ - Een rappe tegenprik rijt Waasland-Beveren helemaal open. Acheampong verslaat Coosemans, maar ziet zijn machtige knal tegen de staak uiteenspatten.

Te onthouden

Bob Peeters slaagt er voorlopig niet in Waasland-Beveren op de rails te krijgen. Verliezen op Anderlecht is natuurlijk niet abnormaal, maar het verweer van de Waaslanders was wel heel matig. Bij Anderlecht speelden Najar en Vanden Borre sterk. Vargas scoorde zijn eerste van het seizoen.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens

Bekijk hier de stand in eerste klasse