Facebook denkt aan knop voor ‘medeleven’

Een ‘vind ik niet leuk’-knop past niet in het dna van Facebook, maar het bedrijf zou wel zoeken naar een mogelijkheid om te laten zien dat een bepaalde (tragische) mededeling je treft of bezighoudt, door een soort ‘sympathize’-knop (’ik voel mee’) in gebruik te nemen.

Kun je een bericht over de dood van Nelson Mandela of de dodelijke kettingbotsing ‘leuk vinden’? En hoe reageer je zonder woorden op de status van een vriend die zijn ontslag mededeelt? Veel Facebook-gebruikers hebben het daar moeilijk mee, maar tot nog toe bestond geen andere manier dan het duimpje aan te klikken.

Tijdens een van de legendarische hackathons (interne programmeerwedstrijden) van het bedrijf zou nu toch (nog eens) het idee van een ‘sympathize’-knop zijn geopperd. Dat zou geen afzonderlijke knop worden. Als je zelf aangeeft dat je statusmelding niet zo vrolijk is, dan verandert de tekst bij het vertrouwde blauwe duimpje van ‘like’ in ‘sympathize’.

Althans, dat is het idee. Facebook heeft nog geen concrete plannen en er is geen enkele garantie dat de knop er ook werkelijk komt. Er kwamen wel al meer vertrouwde Facebook-functies uit zo’n hackathon, onder meer Facebook Chat, de Tijdlijn en ja, zelfs de ’vind ik leuk’-knop zelf.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig