‘Prins Amedeo heeft al zes jaar relatie met adellijke Italiaanse’
Foto: Julio Gamboa
Een van ’s werelds begeerlijkste vrijgezellen werd hij genoemd, maar prins Amedeo (27) is niet langer vrij. De oudste zoon van prinses Astrid zou een Italiaanse journaliste met adellijke roots daten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Amedeo verscheen vorige maand op een gala-avond in New York in het bevallige gezelschap van een knappe blondine. Volgens de Franstalige kranten van Sudpresse hebben de twee een relatie. Zijn vriendin heet Lili Rosboch von Wolkenstein en is 26 jaar. Ze komt uit Italië, maar woont net als Amedeo in New York.

Hoe lang het koppel al samen is, is onbekend. Sudpresse meent het meisje te herkennen op foto’s uit 2007, toen Amedeo de eed aflegde als reserve-officier op de Koninklijke Militaire School in Brussel. Ze zou in de eretribune hebben gezeten, achter prinses Astrid en prins Lorenz.

Als dat zo is, wist Amedeo zijn liefde voor Lili minstens zes jaar verborgen te houden. Het is bekend dat de oudste zoon van Astrid is gesteld op zijn privacy. Hij verliet België in 2005 en leeft sindsdien in relatieve anonimiteit.

Ook Lili houdt van discretie. Ze werkt als journaliste-fotografe bij het persbureau Bloomberg in New York en schrijft vooral over kunst, maar interviewt ook zangers en figuren uit de modewereld.