Habibou bezorgt Zulte oververdiend punt
Habibou zorgt voor een delirium bij Zulte Waregem. Foto: VDB

KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben de punten gedeeld. De twee West-Vlaamse ploegen brachten een bijzonder aardige pot voetbal op de mat, maar dat leverde geen winnaar op.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kortrijk kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Stijn De Smet werd in de zestien door Junior Malanda onderuit getrokken, waarna Gumienny naar de stip wees. Clubtopschutter Ivan Santini kon zijn club echter niet op voorsprong trappen. Het was echter uitstel van executie. Kortrijk bleef drukken en het was uiteindelijk De Smet die na een subliem doorsteekballetje van De Mets de 1-0 op het bord kon zetten.

 

Zulte Waregem stelde daar bitter weinig tegenover en greep tijdens de rust in. Skulason en Conté gingen eruit voor N’Diaye en Sylla, terwijl Junior Malanda vanuit de verdediging opschoof naar het middenveld. Het zorgde meteen voor de nodige dreiging, maar Malanda en Habibou lieten de kans op de gelijkmaker liggen. Zulte Waregem bleef drukken en toen doelpuntenmaker De Smet rood kreeg lag de weg naar het doel helemaal open voor de bezoekers.

Verlosser Habibou

En kansen kwamen er wel. Zulte Waregem drukte en kreeg opnieuw via Habibou en Sylla een paar mooie mogelijkheden tot scoren. Kortrijk leek stand te houden, maar vijf minuten voor affluiten zorgde Habibou voor de verlossing. Een oververdiend punt voor Zulte Waregem dat zo haar derde plaats in het klassement behoudt.