Anderlecht knoopt opnieuw aan met winst
Mitrovic wordt doodgeknuffeld na zijn doelpunt. Foto: PhotoNews

Anderlecht weet weer wat winnen is. Na de verliesbeurten tegen Charleroi en Benfica versloeg Paars-Wit Cercle Brugge met 2-1. Mitrovic scoorde laat in de wedstrijd het doelpunt van de overwinning. Bruno miste een strafschop.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het bezoekje dat Nicolas Frutos aan het Astridpark bracht, kon de Anderlechtse spelers aanvankelijk niet bekoren. De Brusselaars speelden een flets halfuur waarbij enkel Kljestan en Mitrovic voor dreiging konden zorgen. Op het halfuur viel er dan plots toch een doelpuntje te noteren. Bruno ontdeed zich van maar liefst zes man en scoorde met een knappe schuiver. Anderlecht was bevrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, maar die kwam er niet.

Dan maar na rust, dacht het volledige stadion in koor. Anderlecht begon furieus en claimde niet onterecht een penalty na handspel van Van Acker. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht toen Kabananga plots alleen op doel mocht afgaan na te laat instappen van Vanden Borre. De spits liet de kans niet liggen en scoorde de enige Cercle-kans uit de wedstrijd.

Anderlecht probeerde het tij te doen keren, maar de organisatie van de bezoekers stond als een huis. Tien minuten voor tijd werd Acheampong dan neergehaald in de zestien. Strafschop. Bruno wist de unieke kans echter niet te verzilveren en schoot de bal over. Een gelijkspel leek in de maak tot Mitrovic zijn duivels nog eens ontbond. De Serviër zette een knappe rush op en schoot de bal keihard in de korte hoek. Winst dus voor Anderlecht dat de kloof met leider Standard gehandhaafd ziet blijven tot zes punten.