Mogelijk twee versies voor film Fifty shades of grey
Dakota Johnson Foto: AFP

De producer van de film ‘Fifty shades of grey’, gebaseerd op het gelijknamige boek van E.L. James, zou graag 2 versies van de film maken. Een brave versie voor het groter publiek en een meer gewaagde versie voor wie iets meer wil zien.

De verfilming van het Fifty shades of grey verloopt niet zonder slag of stoot. De oorspronkelijke keuze van de hoofdrolspelers kreeg bijvoorbeeld met heel wat tegenstand te kampen bij fans van het erotische boek. Er kwam zelfs een petitie om Dakota Johnson en Charlie Hunnam (bekend uit Sons of Anarchy) te laten vervangen. Johnson zal uiteindelijk wel te zien zijn in de film als Anastasia Steele, maar de dominante Christian Grey zal vertolkt worden door Jamie Dornan.

Een andere vraag die de gemoederen beroert, is hoe getrouw de verfilming zal blijven aan het boek. Dat bevat immers behoorlijk wat expliciete seksscènes wat in een film voor een groot publiek niet voor de hand ligt. In een interview met de website Collider.com zegt producer Dana Brunetti dat hij er daarom aan denkt om maar meteen twee versies in te blikken.

Aan een zogenaamde R rating (enkele geschikt voor jongeren minder dan 17 jaar in het gezelschap van een meerderjarige) valt sowieso niet te ontkomen, vreest hij gezien het bronmateriaal. Maar om tegemoet te komen aan de fans die nog meer expliciete seks willen, zou hij ook een versie met een NC-17 rating (niet geschikt voor personen jonger dan 17 jaar) willen uitbrengen.

Fans kunnen dan kiezen hoe ver ze willen gaan en voor de studio zou het ook geen slechte zaak zijn, want 2 versie kan de opbrengst mogelijk nog wat verhogen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig