‘Stadion Sao Paulo heeft geen bouwvergunning’
Vorige week viel er nog een kraan op het stadion. Foto: AP

Het voetbalstadion van Sao Paulo, waar de openingswedstrijd van het WK 2014 plaatsvindt, is zonder vergunning gebouwd. Dat schrijft de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo zondag. Woensdag viel in de Corinthians Arena een kraan omver. Daarbij kwamen twee arbeiders om het leven en raakten delen van het stadion zwaar beschadigd.

Voor de bouw van de Corintians Arena zou het gemeentebestuur geen vergunning gegeven hebben. Daardoor zou de constructie van het stadion illegaal zijn, aldus de krant. De stad en het ministerie van Arbeid bevestigden dit aan de Braziliaanse televisiezender Record R7.

Het probleem zou ontstaan zijn nadat de club Corinthians en de bouwonderneming Odebrecht in juli enkele ingrijpende aanpassingen deden aan het oorspronkelijke, door de stad goedgekeurde, project. “Men wou de autoriteiten voor voldongen feiten plaatsen”, aldus openbare aanklager José Carlos de Freitas. “Het project onderging aanzienlijke veranderingen, en zonder goedkeuring is men aan de werkzaamheden begonnen.” De stad Sao Paulo liet al weten dat er naar een oplossing gezocht wordt.