Green Day stopt er (even) mee na huidige tournee
Foto: AP

De fans van Green Day zullen hun favoriete band binnenkort een tijdje moeten missen. Na een tournee in Australië in februari en maart, stopt de band er even mee. Dat heeft frontman Billie Joe Armstrong verteld op BBC Radio 2.

Green Day, dat zijn die Amerikanen die in de jaren 90 doorbraken met hitjes als Basket case, Welcome to paradise en She. Frontman Billie Joe Armstrong, bassist Mike Dirnt en drummer Tré Cool groeiden uit tot punkers met een stevige livereputatie. Ze gooiden ook hoge ogen met albums als American Idiot en 21st Century Breakdown, waarop ze zich van hun meest maatschappijkritische kant lieten zien.

Vorig jaar verzamelden donkere wolken boven de band toen bleek dat Armstrong naar een afkickkliniek moest omdat hij sukkelde met een ernstige verslaving. Gelukkig voor de fans kwam de frontman er weer helemaal bovenop, waardoor hij deze zomer met zijn band kon optreden als headliner op Rock Werchter.

Break

Maar nu is het tijd voor een break, zei Armstrong op BBC Radio 2 bij Jo Whiley. ‘We gaan in februari en maart toeren in Australië en daarna stoppen we er even mee. We hebben voor bijna niets tijd gehad de voorbije maanden en jaren, dus willen we ons graag bezighouden met andere dingen. Daarna kunnen we met opgeladen batterijen weer in Green Day stappen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig