Standard herleeft op het Lisp
Batshuayi zorgt voor Luiks gejuich. Foto: Photo News

Standard heeft de dramatische wedstrijd tegen Bergen uitgewist met een mooie zege. Op het Lisp haalden de Luikenaars het met 0-5 van SK Lierse. Michy Batshuayi was de grote held. Hij scoorde twee doelpunten en gaf een assist.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Dat Guy Luzon een man van principes is, bewees hij opnieuw bij de bekendmaking van de opstellingen. De Israëlische coach liet alle kritiek op zijn beleid van zich afglijden en roteerde weer naar hartelust. Zo mochten Yoni Buyens en Mehdi Carcela op de bank plaatsnemen, terwijl Kanu zelfs niet tot de selectie behoorde omwille van ‘onprofessioneel gedrag’. De Luikenaars die wel aan de wedstrijd mochten beginnen lieten het niet aan hun hart komen. Batshuayi ging meteen fors door op Losada en ontsnapte aan rood. Tien minuten alter liet de spits zich dan op voetballend vlak opvallen. Batshuayi devieerde een hoge bal in één tijd enig mooi in doel. Dat de spits een half metertje buitenspel stond, werd door het scheidsrechterlijke kwartet genegeerd.

Lierse liet de tegentreffer echter niet aan haar hart komen en probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Proberen, want een teveel aan slechte controles en onzorgvuldige passes zorgde ervoor dat de thuisploeg amper aan kansen kwam. Enkel Losada kwam tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar zijn individuele acties kenden geen positieve afsluiter. Aan de overkant claimde Ezekiel niet geheel onterecht een strafschop, maar scheidsrechter Geldhof ging daar niet op in.

Tweede keer Batshuayi

Herwonnen moed na rust voor de Pallieters, al was die maar van korte duur. Na vijf minuten in de tweede helft was Batshuayi daar immers weer. De spits schoot zijn tweede van de avond tegen de netten en komt zo aan de leiding van de topschuttersstand te staan. Bij Lierse was het geloof in puntengewin ondertussen volledig weg. De thuisploeg besloot dan maar vrank en vrij te beginnen voetballen, wat plots kansen opleverde. Vooral Dolly Menga liet het na Kawashima te verslaan.

Standard leek rustig op weg naar een nieuwe zege, maar Jelle Van Damme besloot iets na het uur nog wat spanning in de wedstrijd te brengen. De verdediger begin een strafschopovertreding op Yasser, maar Losada knalde het geschenk op Kawashima. Boeken toe. Dat Vainqueur, De Camargo en Mpoku de score nog aandikten tot een zware 0-5 en Vainqueur erg dom rood pakte, is enkel stof voor de geschiedenisboeken.