De Britse sociale dienst heeft een Italiaanse vrouw in de zomer van 2012 een gedwongen keizersnede doen ondergaan om haar baby bij haar weg te halen. Het argument was dat de vrouw psychische problemen had. Dat schrijft de Daily Telegraph zondag.

De vrouw volgde in juli 2012 een beroepsopleiding in Essex, in het oosten van Groot-Brittannië. Volgens de Daily Telegraph kreeg ze op een dag een paniekaanval te wijten aan een bipolaire stoornis. De Italiaanse werd opgenomen in een psychiatrische instelling en enkele weken later onder narcose gebracht voor een keizersnede. De sociale dienst had daarvoor toestemming gekregen van justitie.

Het kind is nu 15 maanden en staat nog steeds onder hoede van de Britse sociale dienst. De vrouw wil haar baby echter terug en is zowel in Groot-Brittannië als Italië naar de rechtbank gestapt. Een Britse rechtbank oordeelde in februari dat het kind eerder in aanmerking komt voor adoptie omdat de vrouw riskeert te hervallen. 'In mijn carrière van veertig jaar heb ik nog nooit horen praten over een dergelijk geval', aldus de Britse advocaat van de vrouw.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig