Broken Circle Breakdown heeft veertigste prijs beet
Foto: KFD

De film “The Broken Circle Breakdown” van Felix van Groeningen is ook op het filmfestival van Tallinn in de prijzen gevallen. Daarmee is de veertigste prijs binnen.

In de hoofdstad van Estland, won de film in de nacht van zaterdag op zondag de publieksprijs van het 17de Black Nights Film Festival, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zondag. “The Broken Circle Breakdown” is ook een van de favorieten voor de European Film Awards en is de Belgische inzending voor de Oscars.

Het Estse festival is volgens het VAF een van de grootste filmfestivals in Noord-Europa. Er worden circa 250 speelfilms en documentaires getoond. Het festival trekt elk jaar meer dan 60.000 bezoekers. De publieksprijs is 2.000 euro waard.

Van Groeningens vierde speelfilm, met hoofdrollen voor Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse, ging in wereldpremière op het 39ste Film Fest Gent in 2012. Bij de veertig onderscheidingen die de film al won, zijn acht publieksprijzen.

De European Film Awards worden uitgereikt op 7 december. “The Broken Circle Breakdown” is er genomineerd in de categorieën beste film, beste regisseur, beste scenario, beste acteur, beste actrice en prijs van het publiek. De film maakt ook kans op de LUX Prijs van het Europees Parlement, die op 11 december wordt uitgereikt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig