‘Geen direct gevaar voor toeristen’
De politie is massaal aanwezig in het diplomatieke centrum van de hoofdstad Foto: AFP

Voor de Belgische toeristen in Thailand is er geen direct gevaar. De rellen spelen zich af buiten de toeristische gebieden. Buitenlandse zaken adviseert reizigers wel voorzichtig te blijven.

Het ministerie van Buitenlandse zaken handhaaft het huidige reisadvies. Er kan veilig naar het land worden gereisd, ‘mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen’, klinkt het. Het ministerie wijst erop dat er ook de voorbije jaren regelmatig rellen zijn geweest, soms ook met dodelijke slachtoffers. Daarom krijgen Belgen de raad om weg te blijven uit de buurt van manifestaties en om de lokale veiligheidsinstructies op te volgen.

‘Programma’s niet aanpassen’

Wie al een reis gepland heeft, zal van de rellen niets merken, zegt een woordvoerder van reisorganisatie Jetair. ‘De problemen doen zich voor in de buurt van de gouvernementele gebouwen. Dat is een plaats waar geen toeristen komen’.

Jetair zegt dat het daarom niet nodig is de programma’s van de reizigers aan te passen. Er is dan ook geen impact op de geplande reizen. Het bureau heeft ook nog geen oproepen van mensen ter plaatse gekregen. Momenteel zijn via Jetair zo’n 60 mensen aanwezig in Thailand.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig