Een fietser die op de Anspachlaan in Brussel een foto nam van een politiecombi die op het fietspad geparkeerd stond, is daarvoor opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Dat schrijft Brusselnieuws.be. De man heeft klacht ingediend bij Comité P.

Eric Nicolas van de Brusselse fietsvereniging Gracq vertelt het verhaal aan Brusselnieuws.be. Op zondag 17 november zag een van de leden op de Anspachlaan ter hoogte van het administratief centrum van de Stad Brussel een politievoertuig op het fietspad staan ‘Toen hij foto’s wilde nemen van de combi, die leeg was en geen zwaailichten aan had, werd hij aangesproken door drie politieagenten in burger die hem meenamen naar het politiekantoor.’

De fietser in kwestie kreeg te horen dat hij 24 uur in de cel zou moeten blijven. De man had zijn vriendin weten te verwittigen voor zijn gsm in beslag werd genomen. Nicolas: ‘We hebben met een aantal mensen naar het commissariaat gebeld. Blijkbaar maakte dat indruk, want de man is daarop vrijgelaten.’

Gracq noemt de arrestatie ‘totaal onterecht’. ‘Wij hebben ons geïnformeerd, en het fotograferen van een politievoertuig is niet strafbaar’, aldus Nicolas.

Intussen diende de fietser zelf klacht in bij het Comité P, dat de politiediensten controleert. Gracq en de Fietsersbond schreven over de zaak een brief naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS).