Pieter Knapen nieuwe directeur KlasCement
Pieter Knapen Foto: Rob Stevens

Pieter Knapen wordt op 2 december de nieuwe directeur van KlasCement. Hij volgt er Hans De Four op die het leermiddelennetwerk oprichtte in 1998 en 15 jaar lang heeft geleid. Dat heeft het Vlaams Agentschap voor Onderwijscommunicatie donderdag bekendgemaakt.

KlasCement is door de jaren uitgegroeid tot een leermiddelennetwerk dat leerkrachten online samenbrengt in een sociaal netwerk en hen stimuleert lesmateriaal met elkaar te delen. Het netwerk is een voorbeeld van een OER-project (Open Educational Resources), en kadert in het leermiddelenbeleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs.

Knapen (54) is een ex-hoofdredacteur van de VRT en werd in 2010 directeur van de communicatiedienst bij de KU Leuven. Zo kwam hij nauwer in contact met het onderwijsveld.

Uittredend directeur en oprichter van KlasCement Hans De Four is heel tevreden met zijn opvolger. “Met Pieter Knapen als nieuwe directeur zie ik kansen om KlasCement verder te ontwikkelen in samenwerking met belangrijke partners als lerarenopleidingen, uitgeverijen en pedagogisch begeleiders”, zo liet hij optekenen.