Rechter oordeelt volgende week over schikking Bois Sauvage
Luc Vansteenkiste werd in 2009 een week lang aangehouden in de voorkenniszaak. Foto: BELGA

De correctionele rechtbank van Brussel heeft de minnelijke schikking tussen het Brusselse parket en de holding Bois Sauvage in de Fortis-voorkenniszaak in beraad genomen. Ze doet uitspraak op 6 december, zo werd op de rechtbank vernomen. Op de beurs van Brussel opent het aandeel ondertussen duidelijk hoger.

De holding maakte woensdag bekend dat ze een minnelijke schikking bereikte met het Brusselse parket “met betrekking tot vermoedelijke feiten van misbruik van voorkennis bij de verkoop van Fortis-aandelen in oktober 2008”. Ook de andere verdachten in de zaak, twee bedrijven en vier (ex-)toplui van de holding, onder wie voormalig VBO-topman Luc Vansteenkiste, bereikten een dergelijke schikking. Het totale bedrag van de schikkingen bedraagt net iets minder dan 9 miljoen euro.

Als de rechtbank de schikking homologeert, komt er een einde aan de strafvervolging. Het is eerder uitzonderlijk dat een rechter niet akkoord gaat met een schikking die het parket heeft voorgesteld.Wellicht zal dus rechter dus gewoon vaststellen dat er een schikking is, en daarmee valt het doek dan.

Aandeel fors hoger

De handel in het aandeel, die woensdag lang had stilgelegen, werd donderdag om 9 uur hervat op Euronext Brussel. Het aandeel schoot onmiddellijk meer dan 5 procent omhoog. Rond 9.15 uur noteerde Bois Sauvage 5,78 procent in de plus op 195 euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig