De Sart redt pover Standard tegen Bergen
Foto: Belga
Standard heeft op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League zijn leiderspositie met succes verdedigd. Het won thuis met 1-0 van rode lantaarn Bergen. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door de 18-jarige Julien De Sart. De Rouches hadden niet veel overschot. Eiji Kawashima behoedde zijn team tot twee maal toe van een tegengoal.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Door de winst van Zulte Waregem moest Standard winnen van Bergen om niet van de koppositie in de Jupiler Pro League gestoten te worden. De Rouches waren echter gewaarschuwd tegen Bergen want vorig seizoen kwamen de Draken met 0-1 winnen op Sclessin. Toch leek Standard er aanvankelijk niet veel zin in te hebben. De Rouches moesten een tijdje zoeken naar het goede ritme terwijl Bergen het meeste balbezit had.

Op het kwartier kreeg Bulot een opgelegde kans. Hij kon een voorzet van Carcela echter niet in doel deviëren. Daarna kwam Bergen echter beter in de wedstrijd. Kawashima pakte uit met de redding van het weekend toen hij Lorenzi in de 22e minuut met het hoofd van de openingstreffer hield. Drie minuten later was de Japannner opnieuw nodig. Hij was nipt sneller dan Mununga na een slechte terugspeelbal.

De Sart met heerlijke knal

De eerste helft leek op 0-0 te eindigen, tot Julien De Sart een ingeving kreeg. De 18-jarige middenvelder knalde de bal, die even afweek op het hoofd van Lorenzi, heerlijk voorbij Saussez in de kruising. De Rouches gingen dus met een gevleide voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft was een maat voor niets. Op het veld gebeurde er buiten een komisch moment met Stam nauwelijks iets. Scheidsrechter Vervecken gaf een scheidsrechtersbal, maar Stam begreep het niet goed en pakte de botsende bal van de ref met de handen om het leer goed te leggen. Het resultaat? Handspel van de Nederlander. Vijf minuten voor tijd kreeg Ezekiel dan toch een kans. De kleine Nigeriaan kon de voorzet van Stam echter niet kadreren. Een geforceerd eindoffensief van Bergen leverde niets meer op.

Standard neemt door deze zege opnieuw de leiderspositie over van Zulte Waregem. Bergen blijft troosteloos laatste en wacht nog steeds op de eerste overwinning.