Club pakt overtuigende zege op Lokeren
Foto: Belga
Club Brugge heeft op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-3 gewonnen op het veld van Lokeren. Maxime Lestienne bracht Club in de 36e minuut 0-1 voor. Tom De Sutter verdubbelde vlak voor de rust de score. Vijf minuten voor affluiten dikte Timmy Simons de score nog aan tot 0-3 met een penalty. Club wipt zo over Anderlecht en Genk naar plaats drie, Lokeren blijft zesde.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Lokeren was uit op revanche na de 1-0 nederlaag in Brugge op de 14e speeldag. Het ging dan ook als beste van start. Het was echter wachten tot de tiende minuut alvorens de Waaslanders een kans konden creëren. Harbaoui ging neer in de zestien na contact met Duarte maar Johan Verbist floot geen strafschop. Lokeren drukte daarna door maar Overmeire en opnieuw Harbaoui konden niet afwerken.

Het was wachten tot de 23e minuut op de eerste kans voor Club Brugge. Lestienne drukte echter te zwak af. Een paar minuut later deed ook Vadis Odjidja dat. In de 36e minuut viel er dan toch een goal uit de lucht. Copa bracht redding op een poging van Refaelov maar Lestienne was goed gevolgd. Lokeren probeerde iets terug te doen via Remacle maar het was De Sutter die Club op 0-2 zette na een individuele actie.

Lokeren krijgt niet wat het verdient

Na de pauze was Lokeren opnieuw de betere ploeg. De Pauw werd via een mooie doorsteekpass alleen op weg gezet richting het doel van Ryan. Meunier en Mechele konden echter net op tijd ingrijpen, hoewel Verbist evengoed een penalty had kunnen fluiten. Op het uur stond het al bijna 0-3. De poging van Refaelov strandde echter op de dwarsligger.

De Israëlier was even later opnieuw gevaarlijk maar Copa tikte de bal in hoekschop, de eerste van de wedstrijd. Harbaoui kreeg een kwartief voor tijd de kans op de aansluitingstreffer maar de topscorer van Lokeren was niet alert genoeg. Tien minuten later werd Refaelov neergehaald in de zestien. Simons zette de strafschop feilloos om, 0-3 Club.