Webber: ‘Dit was best een emotionele dag’
Foto: Belga

Voor de Australiër Mark Webber (Red Bull-Renault) was de zondag gereden Grote Prijs Formule 1 van Brazilië de laatste in zijn carrière. Na 215 GP’s houdt hij het op 37-jarige leeftijd voor bekeken. ‘Dit was best een emotionele dag’, bekende Mark Webber in Sao Paolo.

‘Voor de laatste keer in die auto stappen, dat was het moeilijkste moment van de dag. Ik moet toegeven dat ik overmand was door de emoties. In de ereronde kon ik eens een toertje op een F1-circuit rijden zonder mijn helm op. Dat was een speciale ervaring. Ik zag en hoorde vele zaken die anders aan me voorbijgaan. Christian Horner (teamleider bij Red Bull, red) zei me dat ik moest genieten van mijn laatste ronde. Dat heb ik dan ook gedaan door zo traag mogelijk te rijden’, aldus Webber.

Tijdens zijn periode bij Red Bull lag Webber herhaaldelijk in de clinch met Sebastian Vettel. ‘Het klopt dat er heel wat moeilijkheden geweest zijn. Maar het was toch mooi om vandaag samen met hem en Fernando Alonso op het podium te mogen staan. Dat zijn toch de grootste twee kampioenen van hun generatie. Ik heb genoten van de F1-wereld en had nooit van zo’n schitterende carrière durven dromen. Er waren heel wat goeie momenten en dan moet je de schaarse slechte momenten er ook maar bijnemen.’

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: