In Jemen werden tijdens een huwelijksfeest minstens twee mensen per ongeluk doodgeschoten. Een ietwat onstuimige gast verloor tijdens het dansen op de wereldhit Gangnam Style de controle over het geweer waarmee hij even daarvoor ereschoten had afgevuurd. Dat melden diverse internationale media.

Het drama vond plaats in Taiz, in het zuiden van Jemen, en gebeurde vorige week al, maar het nieuws werd nu pas bevestigd. Op een video die werd opgenomen met een smartphone en na het incident via LiveLeak werd verspreid, is een dansende menigte te zien, met op de achtergrond de muziek van Gangnam Style, de wereldhit die enkele typerende danspasjes vereist.

Kort daarna is het geratel van een machinegeweer te horen en wanneer de camera opnieuw op het feest inzoomt, liggen een aantal gasten op de grond en breekt paniek uit. Minstens twee huwelijksgasten hebben het drama niet overleefd, andere bronnen spreken over drie doden.

De politie heeft bevestigd dat de schutter voor het dansen nog vreugdeschoten had afgevuurd met een AK-47 kalasjnikov, ter ere van het bruidspaar. Het is overigens niet de eerste keer dat er in Jemen dodelijke ongevallen gebeuren met die traditie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in