Albert: ‘Rustig gebleven na valpartij’
Foto: Belga

Niels Albert (BKCP-Powerplus) zette zondag in de vijfde Superprestigemanche veldrijden van het seizoen in het Nederlandse Gieten een ijzersterke prestatie neer. De Tremelonaar ging in de beginfase tegen de vlakte en moest van de laatste plaats terugknokken om uiteindelijk alsnog met de zege aan de haal te gaan.

‘Het gebeurde in de eerste bocht’, wist Niels Albert nog al te goed. ‘Plots lag ik er. Eer ik mijn fiets terug had, was iedereen me voorbij. Ondanks het snelle parcours ben ik niet in paniek geraakt, maar ben ik rustig gebleven om zo snel mogelijk naar de voorste posities te rijden. En om te laten zien dat ze me niet meer weg zouden krijgen, heb ik meteen gedemarreerd. Daarna geraakte ik voorop met Lars van der Haar en Klaas Vantornout. Klaas moest ons snel laten rijden. Toen Van der Haar een foutje maakte, ben ik uit volle macht doorgegaan. Het tot een spurt met Van der Haar laten komen, was geen optie. Als hij aan de leiding geraakt was voor de laatste bocht, had ik nooit kunnen winnen’, analyseerde de voormalige wereldkampioen.

‘Daarmee heb ik een perfect weekend achter de rug. Ik profiteer bovendien van de tegenslag van Sven Nys om aan een mooie voorsprong te komen in de Superprestige. Maar de buit voor een eerste eindzege is niet binnen. Er wachten nog drie crossen. Maar eerst ga ik zoals iedereen op stage, om de conditie twee weken onderhouden. Dat is een prettig vooruitzicht’, aldus Albert.